" S H I E R A "

S H I E R A

Hai Welcome Here


" im a queen "





life after SPM :)}
Saturday, 19 January 2013 | 13:35:00 | 0Comment


assalamualaikum , annyeonghaseyo ! olla ! bonjour ! :)every weekend mesti shera akan tell story kan ?  of course lah my dear bloggies bloggies semuanya + pembaca jemputan khas (:kira macam weekend je shera akan rangkumkan seluruh story dalam satu post (hebat ! . I know !)ok today shera nak story about my life after SPM.  Well! ,shera x keje pown sebenarnya . duduk umah je !bukan malas xpi ......( malas sikit je XD ) jadi suri rumah lah katakan. hikhik . eh eh jangan pikir
bukan-bukan ya ! shera not married yet ! masih anak dara ag tauhaha ! x fikir pown pasal tu cuma dalam pale otak yang bernas lagi bijaksana ini ( konon !)
memikirkan about where I can further study ?hope dapat sambung belajar kan? semua student nak berjaya dalam life diaorang same goes to me :) ( I want to be a good teacher!)I want have happy life with my family,hubby,friends and so on ! ^^,xpi..... shera takut result shera tak membanggakan je ? 0_o2 subjek yang shera rasa down sangat pastu jatuh terjunam ke tanah . dush ! :’(iaitu akaun and additional math . I’m scare about this two subject . (O_O) it can make me crazy when i'm think about it ? :(
hurmmmm . setakat ini 3 surat cinta dah dapat daripada kolej swasta tapihurmm surat tu dah melayang ke tempat recyclelah jawabnya . hikhik :D not interested with kolej or universiti swasta lah .mahal + macam tak ada jaminan for kerja nanti . ok ! berbalik pada life shera . rutin harian shera setiap hari ala mcam ibu-ibu yang
suri rumah tu cuma shera tak masak je lah ( x mahir ag ! )
masak yang ringan2 tu reti lah yang berat2 tu macam hampeh je ! hahak xpe2 lame lagikan ! XD
sidai kain,lipat kain,menyapu,cuci pinggan. If petang kene masak nasi . everyday shera kene buat benda yang sama. Kadang-kadang bosan juga yelah buat benda yang same je kan xpi  shera enjoy dengan hidup sekarang you know why ? x payah fikir pasal kerja bolehmelengko kat rumah . baring-baring. Tengok tv . online .  haha :D
dan 12/1/2013 (jumaat) merupakan cuti shera yang kedua sepanjang shera bekerja di rumah (:semalam shera keluar dengan makcik Erin . mula-mula pergi BSN beli no UPU


lepas itu , ibu erin hantar pergi tesco coz minah ni nak beli pencuci muka n then kiteorang balik jalan kaki lah ala x jauh sangat lah
( jauh sebenarnya :x)lame kiteorang tunggu bas taw . ingatkan nak menyeberang aleh-aleh bas lalu apa lagi mencicit lari lah kejar bas tu . n then kiteorang naik bas . nak balik rumah jap . tukar bajupas je buat semua tu . terus keluar pergi bas stop . tiba-tiba bas lalu macam biasalah mencicit lari . hikhik (:terus naik bas n then berhenti kat depan hospital . tunggu lame giler satu teksi pown tak ada taw
shera apa lagi telefon pakcik jiran shera yang bawak teksi kan . nasib kiteorang memang baik taw
mase tu dia ada dekat saleng so kene tnggu sekejap lah ea ?
mase yang lame menunggu tu kan ada lah kereta polis ni lalu . tengok semacam je taw . macam shera dengan erinbuat salah je . 2 kali lak tu dia lalu bukan nak tumpangkan ke ape k ?
yang si erin ni bengong ! suruh angkat seluar tinggi-tinggi pastu uwt gaya mengoda !dia kate confirm pakcik polis tu berhenti . hish ! tak ada kerja lah nak buat macam tu :Xpas je pakcik jiran orang ni datang n dah sampai IOI shera terus mencicit pergi beli tiket
ala citer upside down tak keluar agi kat situ . frust menonggeng shera kat situ ):macam nak nangis pown ada taw . so kiteorang main pilih je cerita yang ada . shera tengok poster THE TOWER 2D ni mcam

best je . hah ! cakap kat mak cik erin ni kite tengok The Tower 2d je lah . abez upside down belum keluar ag :’(maleh nak makan popcorn kan shera beli wafel pastu masuk dalam beg macam seludup lah . hikhikok time cter tu dah start shera tak tahu citer tu citer korea sebenarnya taw . tengok punyatengok best jugak eak citer ni . ada lawak sikit.sedih. macam2 lah xpi memang shera dengan makcik erin ni feeling habis tengok
cerita tu . apa pown The Tower memang awesome lah ! rugi if korang tak tengok ! XDmase dalam wayang tu dah nak ending . shera ngan mak cik erin ni leh melalak .  yelah sedih sangat lah citer tu . haha . giler lahpas je habis kiteorang makan kat marybrown pastu jenjaln . n then shera beli
jeng jeng ! taaaaaaaaaaaaaaaaraaaaaaaaaaaaaa !

haha . yang mask tu ( tak ada kerja sebenarnya . saje je beli )yang tudung tu . well shera memang suka shopping tudung . bak kate hubby 1 beli 10 ada kat rumah . hikhik
awak jangan marah taw . orang memang suka beli tudung ni . uwt koleksi (:balik je yang si hubby ni macam lain je totally lain sangat. Masej macam nak tak nak je ):n then time nak tidur dye hantar satu masej yang urmmmmmdia cakap mungkin shera akan terluka xpi dia terpakse cakap benda ni . dia kene terima kenyataan
pastu shera reply lah . napew ? pastu dia reply dia  cakap I love you !Ya ALLAH ! hei ! budak ni awak uwt shera takut je taw ! mase dia cakap tadi tu jantung shera dah berdebar-debar dah
Tuhan saja yang tahu feeling shera time tu + nak nagis pun ada ):Awak ! hish ! tumbuk + gigit + cubit jugak kang budak ni lah ! you make me scare ! you know ! huh ! ( merajok lah :P )Awak , Orang sayang awak sangat2 tak ada yang lain selain awak ! ( yuksssssss ! jiwang karat’s)Ape pown best sangat mase hari itu . hope dapat keluar lagi dengan makcik erin,tini n farraKite tengok hensel and Gretel plak ea ?
Ok lah that’s all for today . hope you enjoy reading my story . sorry if ayat or pronounsation tunggang bin terbalik (:
I love you all’s !

XoxoMuach muach ! :P
~shiera~