" S H I E R A "

S H I E R A

Hai Welcome Here


" im a queen "





Life after SPM part 2 :) }
Sunday, 27 January 2013 | 11:06:00 | 0Comment

[Episode 1]
assalamualaikum....
sebelum membaca entry kali ini shera nak mengucapkan salam maulidur rasul
dan sebelum membaca entry kali ini apa kata anda tarik nafas dan senyum
ok ok now shera nak share story about......mestilah life shera kan tak kan jiran kot ?
ape lah :P
ok , adalah 1 hari ini kan shera pergi kedai makan alaaa nak tapau for lunch kan
so nak di jadikan cerita shera datang kedai yang biasa shera datang lagi pun makcik tu dah
kenal shera sefamily . ok dialognya begini yak ibu ibu bapak bapak ya !! XD
makcik:waaaaah ! ponteng sekolah ea ?
shera:makcik!! ( nada sayu...) kite dah habis sekolah lah . dah 18 tahun dah .
makcik: lah yeke ? asal comey no ?
time tu shera senyum je . tapi dalam hati waaah ! dah fikir macam-macam dah
*pendek sangat ke aku ni ?*
urmmm sedihnya...shera dah sweet 8teen ni( konon !) :P
lahir tahu 1995 taw bukan 2000 . tapi diorang semua tak percaya yang shera ni dah 18 tahun
kalau balik kampung lagi lah
'' wah ! hairi ( my father's nickname) anak ko dah beso yo !! SPM lah tahun ni samo
dengan cucu den tapi cucu den ni beso macam gajah kalah anak ko yang comey ni''
*ala nenek ni jangan lah puji macam itu.hulur je lah sampul tu( time raya tahun lepas)*
hah ! see ! alahai nak kata aku pendek macam tak pulak . ala tak kisah lah . pendek
pun kiut ape ( perasan :P ) . bersyukur dengan apa yang diberi ( true right !)
[Episode 2]
 
sherakan duduk rumah tak berkeja.sebernanya shera asyik fikir macam mana nak cari kerja
yang senang memanglah semua kerja susah dan penatkan . shera just nak kerja yang
banyak cuti je . shera tak boleh tengok lah family shera pergi jalan-jalan . Oh ! no way !
shera mesti nak ikut even pergi kedai runcit , lau kerja yang banyak cuti hanya satu je
kerja dengan makcik shera sendiri . kerja kat kantin kilang
kerja sampai khamis and malam khamis balik so jumaat ada kat kulai . hikhik
shera just nak kumpul duit for lesen je . tak fikir nak tukar phon ke ?
just lesen kereta in my mind . urmm
shera tak kerja coz shera nak tolong ibu bereskan kerja rumah . kalau ibu balik je semua mesti dah
beres . baju dah lipat . nasi dah masak . kat luar dah sapu . hah ! tapi kan
bila terfikir pasal lesen shera jadi resah macam mana nak nak cari duit for buat lesen
adalah sesetengah kawan shera parents dia bayarkan duit lesen tapi shera lain shera
kene usaha sendiri . parents shera nak shera rasa macam mana susahmya cari duit
bukan asyik nak minta je . urmm shera tak mahu susah parents shera lagi
shera nak berdikari cari duit sendiri nanti bila dah dewasa shera tak perlu bergantung hidup
dengan parents shera lagi and time tu shera akan balas balik kasa parents shera
yelah shera anak tunggal so harapan parents shera tinggi nasib baik ada yang
memahami shera . lagi pun along(hubby) sekarang sudah kerja so mase kiteorang dah terbatas and
then better shera kerja kan tak adalah bosan sangat kan ?
lagi pun dia cuti hari jumaat je . so itu aje masee yang boleh shera spent time together
heeee :)
so harap shera dapat bertahan sampai duit cukup buat lesen nanti
( ada udang disebalik mee ni nak kerja sampai hari khamis je ) :P
doakan shera ea ? shera harap bila masuk je belajar nanti shera dah ada lesen .
harap sangat !
shera mesri boleh punya !! bak kata along kan '' shera kan kuat ''
thanks along coz memahami orang . sayang along lah macam ni :P
[Episode 3]
sepanjang shera tak berkerja kan . shera selalu bosan tak tahu nak buat apa kat rumah
nak masej along(hubby) lagi lah jarangkan ? yelah tak mahu ganggu dia tengah kerja
shera tak nak kacau dia . and shera tahu along tak akan kecewakan shera
hikhik ^^, sayang along lah ! ( mesti dia nak muntah kalau baca ni ) :P
now !
kebosanan shera terubat !
guess what ?
taaaaaaaaaaraaaaaaaaa !
haaaaah !
cantik tak ? . seeeemuaaaa ini shera yang buat taw
i made this by ownself ! tak ada siapa yang tolong :) happy tengok benda yang cantik-cantik
lagi pun along sokong apa yang shera buat dan dia tak kisah . shera ada buat kan for along
jugak . macam ni .
cantik tak? payah taw nak gunting huruf-huruf ni semua
shera tak terfikr pun nak jual . just suka-suka je . kalau jual nak harapkan kat siapa ?
so buat for diri sendiri je lah .
shera harap dengan hobi yang baru dapat buat life shera happy ( cewaah !! >.< )
ok lah that's all for story this week
thankz sebab sudi membaca luahan shera yang macam mak nenek ni . ^^,
ape pown
P/S: Along !! dah bace jangan comment pape k !! orang gigit along nanti !!
jangan marah taw if orang panggil awak along . saje je nak buat awak geram !!
xoxo
muach !! muach !! ehhh belum habis lagi nak berpantun sekejap
purple is ungu, blue is biru
my hearts say love you . my feeling say miss you
two is dua . one is satu
what can i do?  I LOVE YOU SELALU >.<
>shiera<