" S H I E R A "

S H I E R A

Hai Welcome Here


" im a queen "





BFF ke tu ???}
Sunday, 17 February 2013 | 16:00:00 | 0Comment


[ episode || ]
Dalam kegembiraan jugak shera actually sedih jugak yelah ermmm
kalau korunk ada BFF kan mesti korunk trust them 100% right ?
same goes to me . to along ! but ada lah hamba ALLAH SWT ni 
ceritakan keburukan seseorang kat shera tapi dalam masa yang 
sama dia cerita keburukan pasal BFF dia . lau korunk di tempat
BFF dia korunk sedih tak ! mesti sedih kan . kate BFF kan ? 
kalau tak puas hati try settle antara satu sama lain . kan senang?
sebenarnya shera cukup cukup BENCI bila BFF shera kutok-kutok
dekat mana-mana laman sosial expecially twitter ! entahlah 
lau tak puas hati talk to me ok ! better right !! tak payah
nak kutok-kutok k ? lau tak maafkan karang macam tak elok kan
so ?? this time shera lepaskan kau . dah lah tak mahu nak sedih
ea ? be happy girl !! i love you !

KAWAN BIAR SELAMANYA ! :)

1-bersedia menolong apa sahaja tanpa mengharapkan balasan
2-menghormati pilihan hidupnya.meskipun kita tidak selalunya
setuju dengan pilihan yang diambil,ini bukan bermakna kita
berhak untuk masuk campur.tugas kita hanyalah memberikan pendapat
dan sokongan,sementara segala keputusan tetap berada ditangannya
3-tidak mengutuknya kepada kawan yang atau melemparkannya
di laman sosial sperti Facebook,twitter,blog,tagged 
4-sedia untuk berkongsi makan dan minum-meskipun sudah'save 
the best for last'
5-keep in touch.biarpun tidak dapat bersua muka pada setiap hari,
namun persahabatan tiak terpisah oleh jarak dan waktu.sesakali
kenalah bertanya khabar
6-menyediakan waktu untuk mendengar segala masalahnya dan 
memberikan nasihat terbaik
7-memaafkan kesalahan sahabat,bahkan sebelum dia memaafkan dirinya
sendiri.jangan biarkan luka tersebut membusuk dan merosakkan
persahabatan
8-saling menjaga hati.jika sahabat melakukan sesuatu kesalahan
tugas kita adalah memperingatinya
9-telefon dia di saat dia baru putus cinta dengan 'boyfriend'nya
10-kontrol lidah walaupun hubungan cukup akrab,tetapi tak bolehlah
lepas cakap begitu sahaja,nak melawak pun biar ada batasannya 
11-tidak marah disaat dia lebih mementingkan boyfriendnya dan
seolah-olah lupa kepada kita.disaat kita sedang dilamun cinta,
tak mustahil kita pun macam tu juga kan ?
12-tahu number phone familynya jadi kalu ada sesuatu yang buruk 
menimpanya kita tahu siapa yang harus di hubungi 
13-tidak terang-terangan mengungkapkan kesalahannya dihadapan 
ramai orang
14-tetap percaya dan berpihak kepadanya meskipun seluruh dunia
menentangnya
15-rela meminjapkan barang yang disayangi kepadanya
16-menziarahinya disaat dia terlantar sakit
17-selalu membuka pintu rumah walaupun hari sudah lewat malam.
dalam erti kata lain kamu pendengar setianya
18-sentiasa menghargai ikatan persahabatan yang dibina dan
berusaha membina keakraban yang lebih mengasyikkan 
19-teragak-agak untuk memberikan bantuan kewangan disaat dia
benar-benar dalam kesempitan
20-sentiasa berterus-terang jika ada sesuatu perkara yang tidak 
kamu senangi.itu adalah lebih baik daripada kamu dian dan terus
menyimpannya di dalam hati 

petikan di atas hanyalah copy and paste daripada majalah YEZZ 
soo harap korunk mengerti . shera harap BFF shera tak macam
shera ceritakan pada yang awal tadi . shera sayang diorang
sangat-sangat . hurmm . shera rindu dengan keletah diorang
yang entah pape lah kan . hihi . ape pown i hope you guys
happy what you doing ! shera doakan yang terbaik untuk you guys
i love you so much !!

ok lah sampai di sini story week shera . hope minggu depan dapat
lah berstory week lagi . along !! sayang anda sangat-sangat !
hikhik . thanks coz buat shera happy malam tadi . terimbau
kenangan lama yang boleh shera ketawa balik setelah memikirkan
hal ni . thankz along !
xoxo
muach muach !!
kupu-kupu terbang melayang
I LOVE YOU sayang . . . 
~shiera~