" S H I E R A "

S H I E R A

Hai Welcome Here


" im a queen "





I Miss you a lot :'(}
Thursday, 22 May 2014 | 04:13:00 | 0Comment

Hai . Assalamualaikum . . . Hurmmmmm . . The story begin !!!!!!! Tanggal 5.5.2014 . . My lovely dovely bum-bum mati di hadapan rumah . . I thought dy sesaje baring tetapi when I get closer . Dy dah Keras + semut dah mula gigit2 badan . . . Hermmmmm . . Shera angkat dy bawa masuk rumah . Lepas tu shera blur . I d k what to do ?? Sampailah cik mah datang . Dy suruh ambil plastic besar . Supaya dapat cover bum-bum . Mase nak cover tu . Shiera nangis tak ingat Dunia . Yelah . . . Satu2 ny Kucing yang shera bela daripada kecik sampailah dy gemuk . Lepastu sakit pastu hemmmm :'( . . . Shera rasa separuh jiwa shera hilang time tu . . I cry all the time . Hurmmmm . . Kalau lah shera tak keluar kan bum-bum mesti dy x mati . Kenapalah shera leka . Shera alpa ! Hermmmmm . . . . Sepanjang dy sakit . Shera jaga dy . Bagi minum susu . Mandikan dy . Before dy mati ibu bersihkan2 tempat dy duduk . Tukar yang baru . Lepas tu ayah mandikan dy . . . Menatang bargai minyak yang penuh kat dy . Everytime . I heard dy mengiau . Mungkin dy sakit kat bahagian tertentu . Shera usap2 dy . . Bagi dy selesa . . . Hurmmmmm . . Sebelum dy sakit . Bulu dy gebu,lebat and dy gemuk . . Semasa dy sakit, bulu sume tanggal,badan mula kurus and I more things that I cry is dy paralyzed . Lumpuh !!! Hermmmmm . . . Masa ibu hantar dy pergi klinik . Doc check yg dy demam lepas tu kat tengkuk dy ada kurap lepas tu doc inject dy kat kaki . That's why dy lumpuh ! Bab pnye doc " kaw salah bagi buat kepe ? " kau buat Kucing ak lagi teruk !!!!! Memang bab !!!!, n then shera balik cuti sem 2 months . When I arrived at home . Dy jalan daripada dapur dengan kaki yang tempang . Mase tu empagan mata shera dah pecah and I cry . When I look kat dy , I cry . . Sebab shera tak sanggup nak tengok dy macam tu . Hati shera hancur tengok dy macam tu . . . Even dy sakit dy try to get up . Tengok sape balik . . Bila ibu balik dy Akan mengiau sekuat hati dy supaya dapat attention ibu . Ibu mesti cakap kat dy " sakit ke " ciannya dy " kenapa " nak apa " hermmmmmmmmmmmmmmm . . . . Mase tu shera kuatkan hati nak jaga dy . Nak tengok dy sembuh tapi ??? Herm macam mana dengan keadaan lumpuh tu nak pergi pee and poo ?? Macam mana ??? Sedang kan nak bangun makan pun tak terdaya . . Bangun je jatuh . . . Mase dy lumpuh . Shera always gengam tangan dy and cakap I know you strong , I know you can fight . . . Please stay by me as long as you can enough . . Dy tak méngelak pown time shera hold tangan dy :'( bum-bum seekor Kucing yang manje,gedik2 . . . When ibu masak mesti dy baring kat kaki ibu sampai lah ibu marah " hish! Tepi lh . . Pijak kau kang!!! " I remember when shera usap2 badan dy mesti dy mengeliat macam ulat . . So funny . . . Meleset2 kat kaki orang . Tidur sebelah adik . Tidur macam manusia . . . . Tidur terkangkang . . . Hesh ! Tak senonoh betul lah bum-bum ni . . XD but it was a moment yang shera tak dapat lupakan sampai lah hari ni . . Until now I can heard dy pnye voice . . I dream about dy . . . Totally I miss bum-bum so much . . . Terlalu rindu . . Now dah 2 minggu 3 hari dy tinggalkan aku and I'm alone kat rumah . Tak ada teman :'( no cat can replace bum-bum in my heart . . No cat !!!! Ape ape pown shera harap . Shera dapat kuat kan hati . Cekal kan hati and let bum-bum go :'( ok that all . . Before that shera nak tu junk gambar bum-bum semasa dy hidup :( 





Hermmmmm . . . Thanks for read and I miss bum-bum so much :'( . . . Tata


~shier~